A "hidegen sajtolt” szóösszetételt sokszor halljuk szépségünk, egészségünk kapcsán. Itt az ideje, hogy megtudjuk, mit jelent ez a fogalom!
A tudomány jó ideje alkalmazza az egészségmegőrzésben az esszenciális zsírsavakat, újabban azonban felfigyeltek terápiás alkalmazhatóságukra is. Egyoldalú, elégtelen táplálkozás, dohányzás, alkohol fogyasztás esetén csökken a szervezetben az omega zsírsavak szintje, ezért ezeket pótolnunk kell! Napi 20-30 gramm hidegen elfogyasztott, esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olaj elfogyasztásával sokat tehetünk immunrendszerünk egyensúlyáért. Fogyasztásukkal nemcsak az érrendszerünket éri pozitív hatás, de a sejtek antioxidáns tartalmának megnövekedésével az idő előtti öregedésre is kedvező hatást fejt ki. A hidegen sajtolt, többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag olajok nemcsak a rák és a szív- és érrendszeri panaszok megelőzésében érnek el jótékony hatást, de bizonyos civilizációs betegségek esetében is jó eredménnyel alkalmazhatók: reuma, gyomor- és bélpanaszok, májpanaszok. Köztudott róluk, hogy a vér koleszterinszintjét is csökkentik. Egészségünk nagyban függ az életmódtól, táplálkozásunktól. A betegségek jó része megelőzhető immunrendszerünk erősítésével, a szükséges, hiányzó elemek, vitaminok bevitelével, pótlásával. Gondoljunk erre még időben!