2017. január 19. - Forrás Blog

Adj magadnak énidőt!

A harmónia és a boldogság magától is rád talál, de csak akkor, ha beengeded az életedbe.

Akkor jelenik meg, ha teret és időt hagysz neki, amit betölthet. Mindaddig, amíg a lelked és az elméd megoldandó problémákkal és elérendő célokkal zsúfolod tele, a boldogság és a harmónia kívül reked. Adj hát időt magadnak, hogy a lelked békéje kiteljesedjen.

pexels-photo-29672.jpeg

Képzelj el egy kiskertet, aminek a földjében ott lapulnak a legszebb virágok magvai, ám valaki újra és újra rátapos, amikor azzal foglalkozik, hogy minél szebbre alakítsa a még ki sem sarjadt virágok környezetét. A te lelked ez a kert, és te vagy az, aki naponta rálépsz a boldogság és harmónia zsenge hajtásaira, amikor rohansz, hogy elvégezd a munkád és megszerezd a jólét státuszszimbólumait. Adj több időt ezeknek a magvaknak, hogy zavartalanul fejlődjenek, és kíméld őket, ha élvezni szeretnéd a virágait. Adj több időt magadnak: időt, amikor semmi más nem számít, csak önmagad, és a benned lévő harmónia.

Feküdj fel a boldogság hullámaira

Nehéz az énidőre alkalmat találni, de nem lehetetlen. A mai rohanó világban tudatosan kell elválasztani azokat a napokat, amikor csak magaddal törődhetsz, és időről időre be kell tervezned egy semmittevéssel töltött hétvégét vagy egy hosszabb wellness vakációt ahhoz, hogy újra megtaláld a lelki egyensúlyod. Különösen fontos ez év elején, amikor a kimerítő téltől levert és fáradt vagy. Legtöbbször nem is a test, hanem a lélek fáradtsága ez, amit ha nem veszel komolyan, idővel beteggé is tehet. Ezt a kimerültséget csak az oldhatja fel, ha legalább néhány napot szakítasz magadra: sétálj magányosan, saját gondolataidba mélyedve, készíts magadnak illatos, finom teákat gyógyfüvekből, hogy feloldják a lelked görcseid és táplálják a tested, vagy menj el egy fürdőbe, ahol átadhatod magad egy profi masszőr frissítő mozdulatainak, és súlytalanul lebeghetsz egy sósvizes medence pihentető hullámain.

A sárvári Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior –ban mindezt megteheted. Itt jól tudják, hogy mennyire fontos minden embernek az énidő, ezért számos stresszoldó, relaxációs kúrával és felkészült szakemberekkel várják a vendégeiket. Az ajurvéda jegyében kidolgozott egészségprogramok mellett a kifejezetten nőknek szánt relaxációs napokon át – amelybe beletartozik egy gondos manikűr és alapos arcmasszázs mellett az is, hogy alakformáló edzéssel jól átmozgatják a tested – a pároknak és családoknak szánt kényeztetésig mindent megtalálsz itt, ami az ellazuláshoz szükséges: élményfürdőt, szanunaterápiákat, gőzkamrát, masszázsokat és természetesen kitűnő ételeket.

Ha tetszett a cikk, kövessen minket a Facebook-on és az Instagram-on is! 

süti beállítások módosítása