2017. március 24. - Forrás Blog

Tavaszi tréning – válassz sportágat a Spirit Hotelben!

Tavasszal a méregtelenítő kúrák és a néhány napos böjtök után a szervezetünk kifejezetten igényli az intenzívebb mozgást még akkor is, ha a ránk telepedett tavaszi fáradtság miatt ennek éppen az ellenkezőjét érezzünk.

750_midi.jpeg

Teljesen normális, hogy ilyenkor enerváltak és nyűgösek vagyunk, ám ezen az energiaszegény állapoton éppen úgy tudjuk a leggyorsabban túltenni magunk, ha elkezdünk sportolni. Csak az a kérdés, hogy mibe is fogjunk bele?

Ha valaki rászánja magát, hogy a tavasz közeledtével kicsit átalakítsa az életmódját, az szembe kerül majd azzal a dilemmával, hogy milyen mozgásformát válasszon magának. Rendszeres sportolás nélkül ugyanis nem lehet egészségesen élni, és a különféle böjtök, diéták és fogyókúrák hatása sem tart sokáig, ám egyáltalán nem mindegy, hogy a számtalan sportág közül melyikbe vágunk bele, hiszen könnyen lehet, hogy ami másnak hasznos és „bejön”, az nekünk nem tesz jót, és nem is okoz örömet. Márpedig a sportág választásakor ennek a két szempontnak mindenképpen érvényesülnie kell.

Ilyenkor érdemes egy szakember tanácsát kikérni, aki valószínűleg azt fogja majd mondani, hogy először is végezzünk el egy általános állapotfelmérést, majd ennek birtokában válasszuk ki a számunkra legélvezetesebbet a szóba jöhető sportágak közül. A legtöbben azonban már akkor elvéreznek a nagy életmód változtatásban, miután kezükbe kapják az állapotfelmérés eredményt, mert ekkor kéne egy kis időt és energiát szánni arra, hogy megkeressék a legmegfelelőbb testmozgást. Mivel a választék nagy, de a mindennapi teendők mellett az idő kevés, ezért egyszerűen nem jutunk el oda, hogy sorba végigvegyük a sportágakat és megismerkedjünk velük. Erre a helyzetre a legjobb megoldás, ha szánunk a kérdésre egy hetet, és elmegyünk egy olyan helyre, ahol nem csak szakértő tanácsot kaphatunk, de ki is próbálhatjuk, mi lenne számunkra az ideális edzésforma. Tökéletesen megfelel erre például egy kiadós wellness üdülés a sárvári Spirit Hotelben, ahol nem csak a szervezetünk állapotát mérik fel és ennek alapján sportágat is javasolnak a szálloda szakemberei, hanem egy aktív pihenés keretein belül bele is kóstolhatunk az egyes mozgásformákba.

A Spirit Hotelben ugyanis az olyan indoor edzési lehetőségek, mint például a népszerű és remek alakformáló TRX, a testet-lelket felüdítő jóga, az élvezetes squash, a FLABéLOS, a Pilates, a Spinning, a bowling vagy a speed fitness mellett szabadtéri sportokat is kipróbálhatunk. Így például megmérethetjük magunkat teniszben, futásban, kerékpározásban, de megízlelhetjük a Nordic Walking élvezetét is, és ha még ezek között sem találnánk meg a nekünk megfelelőt, akkor hotel sport szolgáltatásai mellett Sárváron és környékén megpróbálhatjuk a lovaglást, sőt akár még az íjászatot is. Ha az erőnlétünk vagy a szervezetünk állapota nem engedi, hogy intenzívebb sportot válasszunk, akkor a érdemes részt venni a hotel valamelyik progresszív relaxációs programján, balance vagy autogén tréningjén, amelyek egyszerre kínálnak a testnek és a léleknek is felfrissülést.

süti beállítások módosítása