2017. június 16. - Forrás Blog

Így készíthetjük fel a bőrünket nyárra könnyű ételekkel

A kánikulában kihívások sora vár bőrünkre. A legjobb ráhangolódni ezekre, méghozzá belülről, átgondolt táplálkozással.

nevtelen.png

A mértékletes napfürdő élettelibbé, egyenletes színűvé varázsolja bőrünket. Ám sajnos az éltető napsütésnek is lehetnek káros hatásai. Gondoljunk csak az UV-sugárzás okozta korai ráncokra, a kiszáradó, rugalmatlan bőrre. Aki egészséges, hidratált bőrrel indítja a nyarat, nyugodtabban adhatja át magát az évszak örömeinek.

A felkészüléshez olyan étrendet érdemes kialakítani, mely gazdag vitaminokban, különösen azokban, melyek bőrünk védelméről gondoskodnak.

  • A C-vitamin bőrünk feszessé tételében és a napsugárzás elleni védelemben is jeleskedik.
  • Az E-vitamin szintén antioxidáns hatású, a bőr korai öregedésének kivédésében játszik szerepet.

A nyári idényzöldségek mindegyike remek C-vitamin-forrás is, így a paprika, a paradicsom, vagy a cukkini. A gyümölcsök között sem lesz gond C-vitaminra lelni, a cseresznyén át a görögdinnyén keresztül a sárgabarackig bármelyiket választhatjuk. Ha nem sütjük, főzzük őket, jobban járunk, mivel a hőkezeléstől a vitaminok könnyebben lebomlanak. Egy friss saláta felüdít a melegben, és szinte végtelen variációs lehetőséget rejt. A gyümölcsök, zöldségek kiválóan kiegészítik egymást például a sajtokkal. Az egyik legnyáriasabb a görögdinnye és a feta párosa, míg a mozzarella a paradicsommal alkot klasszikus duót. Az már kevésbé közismert, hogy a saláta fűszere, a bazsalikom C-vitamin-tartalma is magas, és E-vitamin is található benne.  

Az E-vitamin fontos forrásai a búzacsíra, a hüvelyesek, a napraforgómag. Nem utolsósorban az olyan növényi olajok, mint a búzacsíra- vagy tökmagolaj, melyekkel salátánkat is ízesíthetjük.

Étrend-kiegészítővel még többet tehetsz bőrödért

Tervezés mellett is előfordulhat, hogy étrended nem biztosít minden bőrödnek szükséges mikrotápanyagot. Egy jól hasznosuló étrend-kiegészítő megteremti az egyensúlyi állapotot. Vannak, melyek egy adott vitaminból nyújtanak optimális napi mennyiséget. A multiformulák többféle vitamin vagy ásványi anyag kombinációját tartalmazzák. Közülük élethelyzetünk, korunk, egészségi állapotunk figyelembevételével találhatjuk meg az ideálisat. A Spirit Hotelben orvosok, táplálkozási szakértők, dietetikusok segédkeznek a bőrvédelemhez (is) hozzájáruló étrend összeállításában, illetve a személyre szabott étrend-kiegészítő kiválasztásában.

Ha tetszett a cikk, kövessen minket a Facebook-on és az Instagram-on is! 

süti beállítások módosítása